Цистерна с гориво се е запалила на Кримския мост, предаде

...
Цистерна с гориво се е запалила на Кримския мост, предаде
Коментари Харесай

Цистерна с гориво се запали на Кримския мост

Цистерна с гориво се е запалила на Кримския мост, съобщи ТАСС.

" По предварителни данни в един от секторите гори цистерна с гориво. Арките за пропускане на плавателни съдове не са наранени. Все още е рано да се приказва за аргументите и следствията. Полагат се старания за потушаване на пожара ", написа представителят на локалните управляващи Олег Крючков в канала си в " Телеграм ".
 Българска телеграфна агенция
В същото време медиите в Украйна оповестиха за детонация . Според тях гърмежът е избухнал към 6 часа локално време. Спряно е придвижването на автомобилния и железопътен мост, който свързва Крим с съветската транспортна мрежа.
 Българска телеграфна агенция
Украйна е отговорна за случая на Кримския мост , вследствие на който е развалено платното за придвижване. Това съобщи тази заран ръководителят на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов, представен от ТАСС.

" Украинските вандали съумяха да се доберат до Кримския мост с кървавите си ръце. Сега те имат с какво да се гордеят: за 23 години не съумяха да построят нищо почтено за внимание в Крим, само че съумяха да повредят платното за придвижване на съветския мост. В това намират смисъл киевският режим и украинската страна. Смъртта и разрушението са единственото, което съумяват да реализират ", написа Константинов в своя канал в " Телеграм ".
 Българска телеграфна агенция
Той даде обещание, че вредите по Кримския мост ще бъдат отстранени в най-кратък период. „ Разбира се, че аргументите ще бъдат изяснени, а вредите ще се отстранят. Хубавото е, че не са съществени. Конструктивната активност в Крим ще продължи “, написа той.
 Българска телеграфна агенция
Руският президент Владимир Путин откри моста през 2018 година, откакто Крим бе анексиран от Украйна през 2014 година, което, от своя страна, докара до наказания и утежняване на връзките със Запада. 

През септември Русия разгласи анексирането на областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие след осъществяване на референдуми, които Киев и Западът оповестиха за фалшифицирани и извършени под дулото на оръжие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР