Цистерна с гориво избухна на летище близо край руския град

...
Цистерна с гориво избухна на летище близо край руския град
Коментари Харесай

Загинали и ранени след експлозии на две руски военни летища

Цистерна с гориво избухна на летище близо край съветския град Рязан - на 200 километра югоизточно от Москва, при което починаха трима души и други петима бяха ранени, съобщи ТАСС.

" Трима починаха, а петима бяха ранени. От тях двама са получили съществени телесни повреди ", е съобщил източник на организацията, отговаряйки на въпрос на сътрудник на ТАСС за следствията от детонацията.

В приемното поделение на регионалната болница в Рязан, ТАСС удостовери хоспитализацията на петима души. " Приехме петима потърпевши след детонацията на летището край Рязан ", са съобщили от приемното поделение на здравното заведение.

Край Рязан се намира военното летище " Дягилево " . На него е основана единствената авиационна група за въздушно зареждане с гориво на съветските военни самолети, както и полк стратегически бомбардировачи Ту-95. От информацията не излиза наяве какъв аероплан или самолети и в каква степен са потърпевши. Също по този начин няма информации за причините за гърмежа и дали става дума за случай или има подозрения за измама.

В региона на регионалния център има и още едно летище, само че то на практика не се употребява, с изключение на за дребни самолети.
 Петролен контейнер се възпламени в Брянска област
Петролен контейнер се възпламени в Брянска област

Причините за възникването на пожара се обясняват

В понеделник сутринта съветските канали в " Телеграм " оповестяват за детонация в авиобазата в град Енгелс, Саратовска област. По-късно управляващите споделиха, че проверяват тези информации.

По непотвърдени данни към 6 часа сутринта локално време дрон е паднал на пистата на авиобазата Енгелс-1, вследствие на което са били развалени два бомбардировача Ту-95 . Освен това двама войници са били ранени.

Губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин съобщи, че няма спешни обстановки в цивилен обекти в града.

" Уважаеми поданици, в обществените мрежи и медиите се популяризира информация за мощен гърмеж и огнище в Енгелс рано сутринта. Искам да Ви уверя, че в жилищните региони на града няма спешни обстановки. Няма причина за безпокойствие. Нито едно оборудване на гражданската инфраструктура не е потърпевшо ", заяви губернаторът.

От информацията още веднъж не излиза наяве дали става дума за случай или за измама. Град Енгелс се намира в Южна Русия, само че покрай границата с Казахстан и релативно надалеч от Украйна .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР