Циркулацията на кръвта в човешкото тяло е фундаментална за нормалното

...
Циркулацията на кръвта в човешкото тяло е фундаментална за нормалното
Коментари Харесай

Чесънът помага за по-доброто кръвообращение

Циркулацията на кръвта в човешкото тяло е фундаментална за естественото действие на организма. Недоброто оросяване на крайниците, даже и на мозъка води след себе си съществени проблеми и ред болести. Когато човек е болен от грип или простуда също би трябвало да се вземат ограничения за “размърдването ” на кръвта в тялото.

Най-ефикасното средство в тази тенденция е чесънът. Макар и с натрапчива миризма, която е непоносима за мнозина, чесънът е необикновено потребен, когато приказваме за положително кръвообращение.

Именно веществото, на което се дължи острата и неповторима миризма на чесъна, е мощно оръжие против отлаганията по стените на вените и оказва помощ за опазване на тяхната разтегливост.

Важно всекидневно да се изяждат най-малко по 2 скилидки чесън под една или друга форма. Ако не можете независимо, то съчетайте потребния зарзават в салата, някое неготвено ядене или го смелете и подправете с него чаша доматен сок.

Две скилидки чесън на ден подсигуряват добър тонус на сърдечносъдовата система, кръвообращението и вените. В този случай много сполучлив е и екстрактът от алена лоза. Той се продава в аптеките под формата на капсули и е извънредно потребен за подсилване венозните стени.

 Възрастна Жена

Ако желаете да подобрите кръвообращението си включвайте всекидневно в менюто си доста череши. През есента и зимата ги няма по пазарите, само че може да ги замените с пресни круши.

Пресните круши са извънредно потребни и при малокръвие. Важно е да се дъвчат постепенно. Малокръвието се появява, когато кръвта не се окислява добре, дишането не е вярно, не се приема задоволително въздух. Полезни също са и краставиците.

За да подобрите кръвообращението на крайниците и по-голямо оросяване, всяка вечер изплаквайте краката си с топла вода, до момента в който ги почувствате топли.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР