“Цирк дю Солей обяви фалит заради епидемията от COVID-19. 3480

...
“Цирк дю Солей обяви фалит заради епидемията от COVID-19. 3480
Коментари Харесай

”Цирк дю Солей” обяви фалит, съкрати близо 3500 души

“Цирк дю Солей ” разгласи банкрут поради епидемията от COVID-19. 3480 души са били освободени от работните си места. Световноизвестната натрупа подаде документи, с които разгласи своя фалит.
“Цирк дю Солей” е основан в Монреал. Артистите от трупата обаче обикалят по целия свят. Причините за банкрута за „ големите спънки и анулирани дати поради пандемията от COVID-19 “, написа в формалното известие от компанията.

Прекратени са редица представления, поради което компанията е задлъжняла с близо 1 милиард $. Артистите са без работа от месец март.

В YouTube преди няколко седмици се появи и видео, в което акробати и мимове от трупата демонстрират по какъв начин протича животът им под карантина, надалеч от цирковата сцена. Видеото е гледано близо 200 000 пъти.

“За последните 36 години „ Цирк дю Солей “ беше извънредно сполучлива и доходоносна организация. За жал, обаче, нулевите доходи и анулацията на всичките ни събития поради COVID-19 наложи да вземем това решение, с цел да запазим бъдещето на компанията “, разяснява шефът на организацията Даниел Ламаре.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР