Цинкът е един от важните елементи за нашето тяло. Той

...
Цинкът е един от важните елементи за нашето тяло. Той
Коментари Харесай

Опасно ли е предозирането с цинк?

Цинкът е един от значимите детайли за нашето тяло. Той играе доста значима роля при деленето на клетките, техният верен напредък, оказва помощ за разграждането на въглехидратите, подкрепя здравето на имунната система. Колкото и да е потребен обаче, поражда въпросът, който е тематика на днешният ни съвет, а точно - рисково ли е предозирането с цинк? Отговорът е да.

- Ако сте приели повече цинк, в сравнение с би трябвало, вашето тяло ще ви даде знак за това, тъй като ще почувствате неразположение. Някои от признаците на предозирането с цинк наподобяват на тези при хранително натравяне:

- чувствате се слаби;

- стартира да ви се гади и да повръщате;

- имате колики в червата и диария;

Ако загубите усета и обонянието си, това също е симптом на предозирането с цинк. За наслада, нашето тяло съумява да се оправи с този проблем в границите на едно денонощие.

- При по-тежко предозиране, с изключение на всички признаци, които изброихме, стартират да се появяват и болки в кръста, болежка или парене при уриниране, също по този начин може да почувствате и леко сърцетуптене. Ако приемате цинк в огромни количества и то без наблюдаване от доктор, може да докара даже до влизане в болница. За това, колкото и да е потребен цинкът, както и всеки различен минерал, с тях би трябвало да се внимава, тъй като несъразмерното приемане на цинк е рисково от време на време.

Вижте също кои храни съдържат цинк.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР