ЦИК винаги е в готовност за провеждане на избори. Забавяне

...
ЦИК винаги е в готовност за провеждане на избори. Забавяне
Коментари Харесай

Камелия Нейкова разкри кои са важните въпроси за организацията на изборите

" ЦИК постоянно е в подготвеност за осъществяване на избори. Забавяне в периодите няма ", това съобщи представителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова по Българска национална телевизия.

" По-важните въпроси са организацията на машинното гласоподаване. Те са значими, с цел да могат изборните комисии да стартират работа на време ", разяснява тя.

" ЦИК би трябвало да дефинира изискванията и реда за видеонаблюдението в действително време. Очакваме техническото решение на Министерски съвет. Ние приехме, че би трябвало да има обезпечено наблюдаване във всяка секция. То ще се реализира от момента на започване на преброяване на бюлетините до подписването на протокола ", съобщи Нейкова.

" Предвидили сме видеозаписът да бъде оповестен. Ако някой не е съумял да следи в действително време, ще може да го направи, когато пожелае ", увери представителят на ЦИК.

Тя съобщи, че следва да се разбере по какъв начин ще се действа при механически проблем. Нейкова съобщи, че видеонаблюдение е планувано единствено за изборните секции в страната.

" Хартията ще бъде доставена в точния момент. Бюлетините на машината евентуално ще наподобяват по същия метод, както до момента, само че малко по-дълги ", сподели още тя.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР