ЦИК ще организира изборите за членове на ЕП, избори за

...
ЦИК ще организира изборите за членове на ЕП, избори за
Коментари Харесай

ЦИК: Ако изборите не са 2 в 1 ще имаме сериозни затруднения

ЦИК ще провежда изборите за членове на Екологичен потенциал, избори за Народно събрание както е написано в Изборния кодекс. За изборите за членове на Екологичен потенциал ЦИК е в огромна степен подготвена. Вчера изтече срокът за подаване на оферти по публичната поръчка за евроизборите. Това сподели ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Ако изборите бъдат 2 в 1 ще се наложи да обявим нова социална поръчка, няма по какъв начин да се промени съществуващата социална поръчка. Ако изборите са на разнообразни дати, в случай че разликата сред двата типа избори е една седмица, ще кажа, че това ще докара ЦИК до неспособност да извърши законовите си отговорности.

В избори за членове на Екологичен потенциал резултатите се афишират в период не по-късно от 3 дни след изборния ден, а до 5 дни би трябвало да се разгласят и имената на определените членове за Екологичен потенциал. В изборите за Народно събрание резултатите се афишират не по-късно от 4 дни, а имената на определените не по-късно от 7 дни след изборния ден. Дали изборите за Екологичен потенциал биха били първо, а след седмица избори за Народно събрание, това при всички случаи ще докара до неспособност да се одобряват всички изборни бумаги от РИК и СИК в страната и отвън страната, наново да се вкарат резултатите от гласуването в ЦИК. Да се направи разбор на несъответствията, да провежда отпечатването на хартиените бюлетини за идващите избори, в случай че са през седмица. А за машинното гласоподаване, за секциите отвън страната е невероятно машините да се върнат и да се смъкват резултатите, да се заредят със програмен продукт за идващия избор и още веднъж да се върнат в чужбина, безапелационна е Нейкова. Разлика от седмица сред двата типа избори по тази причина ще сътвори съществени усложнения за целия избирателен развой, акцентира Нейкова, представена от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР