Цифровите валути като биткойна биха могли да представляват заплаха за

...
Цифровите валути като биткойна биха могли да представляват заплаха за
Коментари Харесай

Фед: Биткойн е заплаха за финансовата стабилност

Цифровите валути като биткойна биха могли да съставляват опасност за финансовата непоклатимост, до момента в който получават по-широка приложимост , заяви основен чиновник на банковия контрол във Федералния запас. Забележките на Рандъл Куарълс пристигнаха на фона на новия връх, при който криптовалутата надвиши десетократно цената си от началото на годината, оповестява AFP.

Биткойнът е все по-актуален и на Уолстрийт, което провокира интерес и паника измежду регулаторите. Според Куарълс обаче, това би могло да докара до рецесия, защото децентрализираните виртуални валути действат като платежна система без централна банка и се обменят посредством криптиране.

" Валутата в центъра на някои от тези системи не е подкрепена от други сигурни активи, няма вътрешна стойност, не е виновна пред контролирана банкова институция и пред която и да е институция въобще”, сподели той. " Макар че тези цифрови валути може да не пораждат съществени терзания при сегашните им равнища на приложимост, по-сериозни проблеми с финансовата непоклатимост могат да зародят, в случай че се стигне до огромно потребление ".

По-рано съветникът по въпросите на вътрешната сигурност в Белия дом Том Босърт сподели, че следи обстановката и я е разискал на среща тази седмица. " Знам, че това е нещо, което се държи под око ", съобщи той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР