Церемонията по награждаването на най-добрите български спортисти за 2019 г.

...
Церемонията по награждаването на най-добрите български спортисти за 2019 г.
Коментари Харесай

Най-добрите спортисти на България в "интересната" година ще бъдат наградени днес

Церемонията по награждаването на най-хубавите български спортисти за 2019 година ще се организира през днешния ден. Събитието е довечера в 20.30 ч. и ще бъде излъчено по Българска национална телевизия.

В десетката попаднаха представители на девет спорта. Единственият спорт с двама състезатели е боксът, като там са професионалният боксьор Кубрат Пулев и бронзовият медалист от международното Радослав Панталеев.

Биатлонистът Владимир Илиев, който реализира незабравим триумф с второто място на международното, е считан за един от любимците за огромната премия. Той към този момент беше отличен със " Спортен Икар ".

Преди година за най-хубав състезател на България беше избрана състезателката по битка Тайбе Юсеин.

Фотогалерия: Награждаването на спортните герои на годината >

Министърът на спорта Красен Кралев дефинира годината за " забавна ". " Вярвам, че имаме доста по-големи благоприятни условия. Ако имаме вяра в себе си, в случай че имаме шанса да не сме преследвани от заболявания и травми, мисля, че идната година ще имаме доста мотиви за наслада ", сподели той преди два дни.

Председателят на БОК Стефка Костадинова прикани на спортистите да се даде малко въздух преди олимпийските игри. " Те доста добре знаят, че една олимпиада е върхът и каймакът на спортната кариера. Там е мястото, където би трябвало да покажат своята върхова спортна форма и да зарадват първо себе си и след това нас ".

Топ 10 (по азбучен ред): Алберт Попов (ски - алпийски дисциплини), Божидар Андреев (вдигане на тежести), Боряна Калейн (художествена гимнастика), Владимир Илиев (биатлон), Григор Димитров (тенис), Ивет Лалова (лека атлетика), Кубрат Пулев (бокс), Мария Оряшкова (самбо), Радослав Панталеев (бокс), Тайбе Юсеин (борба)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР