Централното софийско кръстовище Орлов мост вече е отворено. От днес

...
Централното софийско кръстовище Орлов мост вече е отворено. От днес
Коментари Харесай

В София: Тапите на места приключват, на други започват


Централното софийско кръстовище Орлов мост към този момент е отворено. От през днешния ден тапите от последните 2 седмици там завършват. Но ремонтите в столицата не престават и тапите стартират на други места. От през вчерашния ден е затворен и бул. " Тодор Каблешков ". Според живеещите в квартала в близост към този момент е цялостен безпорядък, а заобикалянето лишава към 20 минути.

По проект там следва да се направи уголемение в сектора сред булевардите " Цар Борис Трети " и " Братя Бъкстон " и по този начин от две, платната ще станат четири. Освен това булевардът ще се удължи с близо 2 километра и ще бъде построен нов мост, съобщи бТВ.

Реконструкцията на бул. " Тодор Каблешков " ще продължи до 20 декември. Евгени Крусев, заместник-кмет на Столична община, уточни, че първите работи стартират от зоната до река Боянска.

До 7 септември е неразрешено и придвижването по северното платно на в отсрещния сектор - бул. "Овча Купел” в правата сред "Цар Борис Трети” и "Коломан”.

До края на седмицата се чака да бъде пуснат и столичния бул. "Прага”. Крусев добави, че работата по тротоарите ще продължи и до 2 седмици ще бъде приключена, а маркировката ще бъде сложена след няколко седмици.

От през днешния ден е пуснато и придвижването по моста "Чавдар ". " Беше в доста неприятно положение, там е положена напълно нова бетонова плоча, асфалтова настилка, тротоари и осветление”, уточни зам. -кметът.

Други поправки в столицата не са планувани до края на годината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР