Централното конструкторско бюро по морско инженерство (ЦКБ МТ) Рубин представи

...
Централното конструкторско бюро по морско инженерство (ЦКБ МТ) Рубин представи
Коментари Харесай

ЦКБ "Рубин" представи втората модификация на подводния патрулен кораб "Страж"

Централното конструкторско бюро по морско инженерство (ЦКБ МТ) " Рубин " показа втората трансформация на подводния патрулен транспортен съд " Страж ", който ще получи ракетно и торпедно оръжие. Това оповестиха за ТАСС в пресслужбата на Централното конструкторско бюро Рубин.

" Рубин " показва втората трансформация на подводния патрулен транспортен съд " Страж ", който съчетава преимуществата на подводница и надводен патрулен транспортен съд. Тази версия има оптимален състав от оръжия - малкокалибрена автоматизирана пушка, две пускови установки за управляеми ракети и четири торпедни апарата с диаметър 324 мм. Тази настройка прави „ Страж “ рисков съперник даже за доста по-големи надводни кораби “, прецизираха от компанията.

От пресслужбата на компанията означиха, че това е най-голямата версия с дължина към 72 м и естествена водоизместимост към 1300 тона. „ Увеличаването на размера ни разрешава да предложим трансформация с по-голяма функционалност. Новите очертания с рязък вълнообразен дънер и задръстване на бортите понижават наклона, покачват стабилността на кораба като оръжейна платформа, а също по този начин понижават радарната видимост. Сонарната антена в носовата крушка усъвършенства работните й условия, а самата крушка понижава съпротивлението. По-мощната система за задвижване разрешава скорости до 21 възела ", споделиха от Централното конструкторско бюро на Рубин.

Както и в останалите версии, корабът разполага с два запечатани многофункционални хангара за настаняване на лодки и оръжия за инспекционни екипи, безпилотни летателни апарати или други потребни товари. За търсене на извършители могат да се употребяват както радарни, по този начин и хидроакустични антени - това ви разрешава прикрито да откривате цели и безшумно да се приближавате към тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР