Централният защитник Райън Шоукрос обяви, че слага край на състезателната

...
Централният защитник Райън Шоукрос обяви, че слага край на състезателната
Коментари Харесай

Райън Шоукрос обяви края на състезателната си кариера

Централният бранител Райън Шоукрос разгласи, че поставя завършек на спортната си кариера. 34-годишният защитник, прочут като един от най-коравите и безстрашни футболисти на нашето време, игра професионално 16 сезона. За последно той бе част от отбора на Интер Маями, само че на 8 август в дуела с Нешвил получи контузия, поради която трябваше да се оперира през септември. След интервенцията той не е играл повече.

" Въпреки че завършвам кариерата си като състезател поради травма, моята пристрастеност към играта не е намаляла. След като взема треньорския си лиценз, ще стартира треньорска кариера ", съобщи англичанинът.

Шоукрос прекара главната част от кариерата си в тима на Стоук Сити, на който беше капитан от сезон 2009/10 до 2020 година. Той има 25 гола в 453 дуела, като 401 от тях са във Висшата лига на Англия и Чемпиъншип.

В кариерата си юношата на Манчестър Юнайтед е играл и за белгийския Роял Антверпен. За националния тим на Англия легендата на Стоук Сити има една поява в приятелския мач с Швеция през 2012 година.

Thank You, Shawcross
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР