Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз в Северна Македония подкрепи

...
Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз в Северна Македония подкрепи
Коментари Харесай

Управляващата партия в РСМ даде зелена светлина на френското предложение за ЕС

Централният съвет на ръководещия Социалдемократически съюз в Северна Македония поддържа единомислещо френското предложение за започване на договаряния на страната за участие в Европейския съюз , оповестява БГНЕС.

Заседанието се организира късно тази нощ.

От партията показват, че " решението е взето в интерес на държавните и национални ползи , както и на стратегическите цели за участие в Европейски Съюз ".

По този метод на процедура партията на премиера Димитър Ковачевски утвърждава започването на договаряния за пълноправно участие в Европейски Съюз според препоръчаната Преговорна рамка от 30 юни от страна на Франция, която по това време бе ръководител на Европейския съвет.

СДСМ акцентира, че " изрично застава зад безусловното ценене на езика, идентичността, както и на историческите и културни специфики на македонския народ, за които не се преговоря с Европейски Съюз по никакъв метод " .

От партията чакат тези правила да бъдат подкрепени " от всички политически обединения в Народното събрание според парламентарните процедури ".

В известието на СДСМ се добавя, че по време на преговорния развой държавното управление и всички останали институции би трябвало да съблюдават Резолюцията на Народното събрание по отношение на македонските червени линии.
 Протестите в Скопие: Конституцията не е тоалетна хартия
Протестите в Скопие: Конституцията не е тоалетна хартия

Спрете българизацията още веднъж е главен девиз

" Страната ни е изправена пред доста значимо решение за нейното бъдеще и постигането на още една стратегическа цел - започване на договаряния за Европейски Съюз със предпазен македонски език. Това значи и окончателното затваряне на въпросите за идентичността. Получихме предложение, което ни подсигурява, чист македонски език. Двустранните и историческите въпроси са отвън Преговорната рамка. Всички политически партии би трябвало да работят отговорно, държавнически и рационално. Всички дружно би трябвало да вземем дълго чаканото държавно решение за продължение на евроинтеграцията на страната ", упорстват от СДСМ.

Основният съдружен сътрудник в държавното управление на СДСМ - Демократическия съюз за интеграция на Али Ахмети, също поддържа френското предложение. В Народното събрание срещу предлагането са само депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и крайнолявата проруска " Левица ".

Припомняме, през цялата минала седмица опозицията в РСМ против приемането на така наречен френско предложение за контролиране на евроинтеграцията на РСМ, която върви в пакет с Албания. Протест се състоя и довечера .

, доказано и с решение на държавното управление.
 Генчовска за митингите в РСМ: Доста притеснителна реакция Обновена
Генчовска за митингите в РСМ: Доста притеснителна реакция

Във Министерство на външните работи няма отчет от ДАНС, единствено лист с имена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР