Централните банки трябва да обръщат същото внимание на криптовалутите, което

...
Централните банки трябва да обръщат същото внимание на криптовалутите, което
Коментари Харесай

Гуверньор на централната банка на Ирландия: Не разбирам защо хората инвестират в биткойн

„ Централните банки би трябвало да обръщат същото внимание на криптовалутите, което обръщат на финансовите пазари като цяло. Както споделиха английските регулатори преди няколко седмици, в случай че хората желаят да влагат в биткойн, би трябвало да са подготвени да изгубят всичките си пари. Аз споделям това виждане. “ Това съобщи в изявление за Блумбърг членът на управителния съвет на Европейската централна банка Габриел Махлуф.

Той сподели още, че не схваща за какво хората влагат в тях, само че добави, че те „ явно ги възприемат като активи и вложения. “

„ Нашата роля е да подсигуряваме, че потребителите са предпазени. Това е учредената ни роля. В момента не виждам проблеми с финансовата непоклатимост, произлизащия от самия биткойн. Повече се безпокоя за това дали потребителите да вършат верни избори. “, разяснява Махлуф, който е гуверньор на централната банка на Ирландия.

През последните дни търговията на Биткойна е белязана от изключителна волатилност, като единствено през вчерашния ден цената на криптовалутата нарастна с към 20%, откакто основният изпълителен шеф на Tesla Илон Мъск pостави хаштага #bitcoin в своя Twitter профил. Наскоро Bank of America дефинира ралито на биткойна като „ балонът на всички балони “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР