Централната избирателна комисия проведе жребий за определяне на поредните номера

...
Централната избирателна комисия проведе жребий за определяне на поредните номера
Коментари Харесай

ЦИК изтегли номерата на партиите в бюлетината за изборите на 11 юли

Централната изборна комисия организира чоп за установяване на следващите номера в бюлетината на партиите, обединенията и инициативните комитети, регистрирани за присъединяване на идните избори. За вота на 11 юли се записаха 18 партии и 9 обединения. Ден по-късно ЦИК ще утвърди и образеца на бюлетината.

Жребият бе теглен обществено, в наличието представители на политическите обединения.

На КП ГЕРБ - Съюз на демократичните сили се падна номер 5, а на КП " Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " - 4. Политическа партия " Движение за права и свободи " ще е под номер 7, Политическа партия " ИТН " са с номер 22.

Номер 1 се падна на КП " Движение дружно за смяна ".

Ето по какъв начин ще наподобява цялата бюлетина:

1. КП " Движение дружно за смяна "

2. Политическа партия Свобода

3. Политическа партия " Български народен съюз " Нова Демокрация "

4. КП " Българска социалистическа партия за България "

5. КП ГЕРБ - Съюз на демократичните сили

6. Политическа партия Атака

7. Политическа партия " Движение за права и свободи "

8. КП " Изправи се! Мутри вън! "

9. Политическа партия " МИР "

10. Политическа партия " България на труда и разсъдъка "

11. Политическа партия " Възраждане "

12. Политическа партия " Подем "

13. Политическа партия Бригада

14. Политическа партия " Пряка Демокрация "

15. Политическа партия " Гражданска платформа Българско лято "

16. КП " Българските патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ "

17. КП " Ляв съюз за чиста и свята Република "

18. Политическа партия " Партия на Зелените "

19. КП Национално обединяване на десницата (КОД, Български земеделски народен съюз, БДФ, СЕК)

20. Политическа партия " Глас национален "

21. Политическа партия " Републиканци за България "

22. Политическа партия " ИТН "

23. КП " Демократична България - Обединение "

ГЕРБ са мощно обезпокоени за организацията на изборите

Номерът няма никакво значение за нас, само че сме извънредно обезпокоени за организацията на изборите.Това разяснява пред публицисти Тома Биков, откакто жребият отреди номер пет за коалиция ГЕРБ-СДС.

В момента Изборният кодекс/ИК/ на господин Станислав Трифонов се трансформира в подигравка, виждаме по какъв начин служебното държавно управление на Румен Радев, комисията на Радев/ЦИК/ мислят по какъв начин да заобиколят личния си ИК, акцентира той. Сега самите те се убеждават, че това, което са създали в 45-то Народно събрание,е една цялостна нелепост, за което предупреждавахме, посочи още представителят на ГЕРБ.

Биков изрази вяра да не се стигне до неуспех на изборния развой, тъй като това би било голям удар против българската народна власт.

Нашият главен конкурент на този избор ще бъдат хаосът и безвластието, уточни политикът.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Българска социалистическа партия: Четири е цифрата на стабилността, ще имаме почтени и транспарантни избори

" Четири е цифрата на стабилността. Това е знак, че нашето обръщение за смяна, само че съчетана сигурно и непоклатимост за хората, грижа за всеки един от тях, се поддържа и от цифрата, което получихме през днешния ден. Машинно гласоподаване ще има и с повече дисциплинираност от страна и на гласоподавателите, и на секционните комисии ще имаме едни почтени транспарантни и демократични избори. Това е нашето предпочитание и мисля, че е изпълнимо ", добави Кристиан Вигенин от " Българска социалистическа партия за България ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Демократична Бълъгария: Имаме ясна идея

" Номер 23 е номер, който ще се явим с него. Демократична България има ясна идея. Ние знаем кои сме, нашите гласоподаватели знаят кои сме. Показали сме поредност, воля за това да отстоим до край идеята си ", отбелязва Христо Иванов - " Демократична България ".

" Изправи се! Мутри вън! ": По-важно е доверието на гласоподавателите, тяхната дума ще е последна

" Чудесно число, по-важно от цифрата е доверието на гласоподавателите. Така че тяхната дума ще е последна. Иначе това значи, че най-малко ще си удвоим резултата. Аз съм сигурна, че Централната изборна комисия ще се оправи. Трябва да създадат всичко допустимо законът да бъде изпълнен подобен, какъвто беше признат и считам, че към момента има време за това. Разбира се би трябвало да бъде реализирана и най-хубавата цена на машините, само че също по този начин съм сигурна, че откакто в Изборния кодекс е записано машинно гласоподаване то би трябвало да бъде обезпечено ", сподели Мая Манолова - " Изправи се! Мутри вън! ".

" Българските патриоти ": Надяваме се да имаме 16 депутата

" Българските патриоти " сме с 16-ти номер на тези избори. Надяваме се да имаме най-малко 16 народни представители като парламентарна група в българския парламент, с цел да можем да отстояваме националните ползи на България и да не позволяваме, както беше в предходния къс парламент, така наречен демократични партии и партии на митинга да предават националните ползи и да разрешават на Ердоган да ръководи България ", означи Юлиан Ангелов - Български патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, " Воля ".

Вчера беше последният период, в който листите с кандидат-депутатите можеха да бъдат регистрирани.

На 11 юни е началото на предизборната акция. До 15 юни сънародниците ни в чужбина могат да подават заявки, че желаят да гласоподават. До 18 юни ЦИК би трябвало да реши - къде и какъв брой изборни секции ще има.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР