Централната избирателна комисия прие решение, с което обяви поименно избраните

...
Централната избирателна комисия прие решение, с което обяви поименно избраните
Коментари Харесай

ЦИК обяви новите 240: Карадайъ влиза от Шумен, Нинова от София, а Асен Василев от Хасково

Централната изборна комисия одобри решение, с което разгласи поименно определените 240 депутати в 48-ото Народно заседание. Решението се разгласява в Държавен вестник. Преди това в комисията постъпиха заявките от 26-имата определени за депутати от два многомандатни региона, в които те показаха от къде ще осъществят мандата си.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ избра Шумен пред Кърджали. Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия ще е народен представител от София, съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев избира Хасково, ръководителят на „ Български напредък ” Стефан Янев ще е народен представител от София град, а Христо Иванов от „ Демократична България ” от Пловдив, отбелязва БНР.

Преди оповестяването ЦИК заличи като определени за депутати още двама представители на политически сили въз основа на постъпили от тях заявки. Това са Деян Николаев Николов, регистриран претендент за народен представител от кандидатска листа на „ Възраждане ” в 24-ти многомандатен избирателен район-София, както и Димитър Иванов Аврамов от кандидатската листа на Движение за права и свободи в 12 избирателен район-Монтана.

С решението на ЦИК той следва да бъде премахнат от листата, в който попада. Вчера бе гласуван и отводът на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов от място в Народното събрание, както и на други определени за народни представители.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР