Централната избирателна комисия на Русия отхвърли кандидатурата на Борис Надеждин

...
Централната избирателна комисия на Русия отхвърли кандидатурата на Борис Надеждин
Коментари Харесай

Руската ЦИК не допусна Борис Надеждин до участие в президентските избори

Централната изборна комисия на Русия отхвърли кандидатурата на Борис Надеждин за президент.

 

" Работната група за инспекция на подписните листове в поддръжка на издигането на претенденти за поста президент на Руската федерация разгласи за невалидни 9147 подписа в поддръжка на претендента от партията " Гражданска самодейност " Борис Надеждин ", заяви ЦИК, цитирайки заместник-председателя на комисията Николай Булаев по време на съвещание.

 

Проверени са 60 хиляди подписа в поддръжка на Надеждин от общо 104 734 листа с подписи. 95 587 са приети за надеждни, което не е задоволително за регистрация.

 

Според Булаев в подписката в поддръжка на Надеждин са открити 11 подписа на умряли хора.

 

На 31 януари Надеждин внесе документи и подписи на гласоподаватели в своя поддръжка в Централната изборна комисия. На 5 февруари ЦИК заяви, че комисията е предала окончателните протоколи за инспекция на подписите в поддръжка на Надеждин.

 

На 6 февруари ръководителят на Централната изборна комисия Ела Памфилова заяви, че след инспекция на подписите, събрани в поддръжка на Надеждин,15% от тях са били невалидни.

 

В поддръжка на издигането на претендент политическа партия (с изключение на парламентарните) е длъжна да показа не по-малко от 100 хиляди подписа.

 

Президентските избори в Руската федерация ще се проведат в границите на три дни - от 15 до 17 март тази година.

 

В акаунта си в " Телеграм " Надеждин съобщи, че ще апелира това решение, с което неговата кандидатура за президент е отхвърлена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР