Централната избирателна комисия днес реши да открие процедура за възлагане

...
Централната избирателна комисия днес реши да открие процедура за възлагане
Коментари Харесай

Близо 1,3 млн. лева ще струват бюлетините за изборите

Централната изборна комисия през днешния ден реши да открие процедура за възлагане на социална поръчка посредством договаряне без авансово съобщение за направа и доставка на хартиени бюлетини за гласоподаване в изборите за народни представители на 4 април.

Решението е оповестено на Интернет страницата на ЦИК и на страницата на Българска телеграфна агенция.

В Избирателния кодекс е написано, че хартиените бюлетини се отпечатват от печатницата на Българската национална банка, която при нужда може да употребява други профилирани печатници.

Прогнозната стойност на социална поръчка е 1 288 485 лв. без включен Данък добавена стойност.

А откакто през днешния ден беше изтеглен жребия в ЦИК, представители на партии и обединения, регистрирани за присъединяване в парламентарните избори, разясниха номера, който им се падна в бюлетината. Някои се допитаха до нумерологията, а за други това са просто числа.

" Най-голямото ни предизвикателство ще бъде да се преборим с икономическата, обществената, пандемичната рецесия и да затвърдим репутацията на България на интернационалната и районната сцена - нещо, в което сме се представяли добре по време на всички държавни управления на ГЕРБ ", съобщи пред публицисти Георг Георгиев от ГЕРБ след жребия в ЦИК. На 4 април коалиция ГЕРБ-СДС ще се яви с номер 28. Георгиев счете, че крайният общ брой на двете цифри е едно, което значи първа политическа мощ.

От " Българска социалистическа партия за България ", на които се падна номер 4, разясниха, че четворката значи " Аз работя ".

" Това е девизът на четворката, тъй че в идващия един месец Българска социалистическа партия ще продължи да работи, както до момента ", сподели водачът на БСП-София Калоян Паргов.

" Четворката може да свържем с трудности, с компликации, само че най-после с сполучлив край, тъй като на 04.04. ще гласувате с 4 в интегралната бюлетина за смяната ", добави той.

" Девет символизира смяната и връзката сред човечеството, тъкмо този знак приляга на Движението за права и свободи ", разяснява пред публицисти Сезгин Мехмед по отношение на номера на Движение за права и свободи в бюлетината.

" От основаването си до през днешния ден Движение за права и свободи потвърди, че е партия, която намира салдото в политиката ", означи той.

" Вътрешна македонска революционна организация ще е една от водещите политически партии на тези избори ", съобщи Юлиан Ангелов, учредителен секретар на групировката, на която жребият отреди номер 1 в бюлетината.

" Надяваме се да бъдем номер едно в сърцата и душите на хората ", добави той.

" Единайсети номер е явен номер за ясна смяна ", уточни Христо Иванов от " Демократична България ".

" 29 е просто цифра, ще решат българите какво ще се случи на изборите ", е прочитът на номера на бюлетината на " ИТН ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР