Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) към Министерството на

...
Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) към Министерството на
Коментари Харесай

Центърът за човешки ресурси се готви да заобикаля ЗОП за събития


Центърът за развиване на човешките запаси (ЦРЧР) към Министерството на образованието и науката (МОН) приключи контракта си за обслужване по логотистика и образуване на събития. Това оповестиха за TravelNews чиновници от ведомството. Той е с туроператора „ Аргус травел интернешънъл “ ЕООД, като е преустановен едностранно с едномесечно предупреждение и без аргументи.

Служители обясниха, че изпълнителният шеф на центъра Михаил Балабанов желал сами да си провеждат събитията. Това обаче е нарушаване на Закона за публичните поръчки, разясниха адвокати. За избор на снабдител за логистика и образуване на събития би трябвало да се организира наложително процедура по Закон за обществените поръчки. В противоположен случай се заобикаля законът, допълниха те.

От ЦРЧР досега няма възложен коментар, а от „ Аргус травел интернешънъл “ показаха пред TravelNews, че не знаят аргументите за прекратяването на контракта откакто са изрядни по неговото осъществяване. Компанията е определена след извършена социална поръчка.
След като адвокати обяснили на Балабанов, че ще наруши Закон за обществените поръчки, той се е обърнал с молба към МОН да сключат съглашение по техния контракт за логистика и образуване на събития, споделиха чиновници. В МОН е определен за реализатор - „ Компания за интернационалните конгреси “ ЕООД, демонстрира информация в регистъра на публичните поръчки. Засега от управлението на МОН не са доста съгласни центърът да бъде прикован към техния контракт, тъй като не са удовлетворени от компанията, която им взима доста скъпо за организирането на едно събитие, споделиха от министерството. В регистъра е посочено, че „ Компания за интернационалните конгреси “ ЕООД е определена след оферирана цена от 33 701.70 лева без Данък добавена стойност на събитие. Договорът е за 2 години и е за 3.2 млн. лева без Данък добавена стойност. Фирмата е абонирана за МОН и повече от 10 години обслужва ведомството, обясниха от министерството. На последната социална поръчка даже други сдружения са дали доста по-ниски цени, само че тя още веднъж е определена, демонстрира информацията в регистъра на Закон за обществените поръчки.
„ Компания за интернационалните конгреси “ ЕООД е благосъстоятелност на Здравка Димитрова, която има или е шеф на още 9 сходни компании в сектора, сочи информация в Търговския указател.

ЦРЧР разполага с голям запас от милиони за провеждането на редица събития и образования в страната за подготовката на фрагменти. Освен това ръководи и европейската стратегия „ Еразъм+ “ в България, която е за обучение, образования, юноша и спорт. Директорът Михаил Балабанов гравитира към Българска социалистическа партия и е наследник на Стефан Балабанов, някогашен заместник-кмет на община Благоевград. Бил е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията за работа с младежта към Народно събрание на Българска социалистическа партия. През интервала 2005-2009 година е заместник-председател на Държавната организация за младежта и спорта,  от 1999-2003 година е общински консултант от листата на Българска социалистическа партия – Благоевград.

 

Михаил Балабанов

 

Михаил Балабанов беше назначен на поста от някогашния министър на образованието и науката акад. Николай Денков (ПП). В ЦРЧР се приказва, че е под покровителството на Иван Модев, някогашен шеф на кабинета на Денков.

 

Иван Модев (вляво)

 

Модев от своя страна е наследник на Тодор Модев - дългогодишен кмет на тогавашния Коларовски район в София по времето на комунизма, а след промените  - дългогодишен общински съветник от Българска социалистическа партия и районен началник на София (от 2005 до 2009 година по времето на Тройната коалиция). Дъщерята на комунистическия функционер - проф. Мариела Модева, пък е зам.-министър на туризма.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР