Центърът на бесарабските българи в България предлага помощ на сънародниците

...
Центърът на бесарабските българи в България предлага помощ на сънародниците
Коментари Харесай

Центърът на бесарабските българи у нас предлага помощ на сънародниците ни в Украйна

Центърът на бесарабските българи в България предлага помощ на сънародниците ни, които бягат от военните дейности в Украйна.

„ Към Министерството на външните работи подаваме хората, които са ни се обадили със предпочитание да дойдат тук. Опитваме се да влезем в контакт с Министерството на правораздаването, за да бъдат обработени в незабавен порядък заведените преписки за българско поданство. Започнахме да формираме указател на хората, които желаят да одобряват в домовете си бежанци ”, заяви за Българска телеграфна агенция Райна Манджукова от Центъра на бесарабските българи в България.

Десетки хора от всички краища на страната към този момент са се обадили в центъра, с цел да предложат заслон на наши сънародници от Украйна.

„ Много хора обявиха подготвеност да дават жилища. Снощи настанихме няколко фамилии във Варна “, осведоми за Българска телеграфна агенция Манджукова. Тя насочва апел всеки, който има предпочитание да спомага и да одобри в дома си бежанци, да написа на Facebook страницата на Центъра или на [email protected].
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР