Центърът DreamSpace е организирал 140 иновативни работилнициПрез първата година в

...
Центърът DreamSpace е организирал 140 иновативни работилнициПрез първата година в
Коментари Харесай

Хиляди ученици и учители преминават STEAM образование

Центърът DreamSpace е провел 140 новаторски работилници

През първата година в Dream Space се образоваха повече от 3500 възпитаници и 900 учители
(снимка: Мариана Попова / предоставена от Microsoft)

До 2026 година във всяко държавно и общинско учебно заведение у нас ще има построен STEAM център. България е поела по пътя на основаването на над 2500 такива центрове в учебните заведения.

За реализиране на тази амбициозна цел Microsoft България, с поддръжката на Телелинк Бизнес Сървисис, сътвори безплатния STEAM учебен център Dream Space. От стартирането си преди една година центърът е приел 3500 възпитаници и 900 учители, които са взели участие в STEAM занятия.
още по темата
Учениците усъвършенстват своите STEAM умения и изчислително мислене наред с значими социално-емоционални умения като емпатия, креативно мислене, етично взимане на решения и съдействие, разясниха от Dream Space.

Откакто е отворил порти, центърът е провел 140 новаторски STEAM работилници, в които учениците са в центъра на усвояването на характерни познания, умения, държания и полезности, които им оказват помощ да откриват и основават работещи решения на локални и световни проблеми.

“Dream Space, нашият учебен STEAM център, основава значими прекарвания, които оказват помощ на децата да придобият умения за бъдещето ”, сподели Калин Димчев, Изпълнителен шеф на Microsoft България и Генерален управител на Microsoft за Адриатическия район. “Наш дълг е да ги снабдим с нужните умения и ноу-хау, които са от значително значение за бъдещата им претовареност ”, добави той.

Dream Space слага учащите в ролята на откриватели. Също по този начин, с цел да може прекарването в Dream Space да има дълготраен резултат върху мотивацията, упоритостта и проактивността на учениците, всеки клас има своя лична задача, която децата би трябвало да изпълнят дружно.

“Аз и моите възпитаници сме впечатлени от атмосферата на интензивно учене, основана от фасилитаторите, и от стила им на другарство с учениците. След визитата постоянно представям проблеми от действителния живот по време на уроците с подобаваща тематика. Винаги се стремя да стимулирам учениците си и STEAM образованието в Dream Space беше доста потребно за мен и моите възпитаници в тази посока ”, показа Елена Пенчева-Колева, старши преподавател в 44-то СУ в София.

През тази образователна година екипът на Dream Space е възнамерявал още забавни начинания, в това число повече STEAM работилници за възпитаници, пускане на Dream Space TV, клубове за възпитаници и целеустремено образование за студенти по педагогика от университети.

Ще бъде открита и Академия за учители Dream Space, която ще се концентрира върху STEAM образованието и основаването на наличие с Minecraft Education, Micro:bit, MakeCode Arcade и други безвъзмездни приложения за Windows.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР