Цените на петрола започнаха рязко да се понижават в сряда

...
Цените на петрола започнаха рязко да се понижават в сряда
Коментари Харесай

Цената на петрола рязко падна до $110 за барел

Цените на петрола започнаха внезапно да се намаляват в сряда сутринта, откакто се покачиха в хода на предходната сесия.

Пазарът чака данни от Американския петролен институт (API) за положението на стоковите запаси от енергийни запаси в Съединени американски щати, както и речта на ръководителя на Федералната аварийна система (FRS) Джером Пауъл в банковата комисия на Сената. Неговите изказвания са значими за оценка на вероятностите пред американската стопанска система.

Опасенията, че бързото стягане на паричната политика от американсикя регулатор ще докара до криза в Съединени американски щати, както и до по-ниско търсене на нефт, са един от главните фактори, които задържат възобновяване на петролния пазар.

Цената на августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време в сряда е $110,22 за барел, което е $4,43 по-ниско от тази при затваряне на предходната сесия. В резултат на търговията във вторник тези контракти нарастнаха с $0,52 (0,5%) до $114,65 за барел.

Августовските фючърси за американсикя пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг се тъпргуват по 104,94 $ за барел, което е с 5,69 $ по-малко от крайната стойност на миналата сесия. Във вторник цената на тези договори се усили с 1,53 $ (1,4%) до 109,52 $ за барел.

Във фокуса на търговците остават и опитите на американските управляващи да спрат повишаването на бензина. Очаква се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да направи изказване в сряда, в което да призове Конгреса да анулира налога върху бензина от 18,4 цента за галон, заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР