Цените на петрола в петък се стабилизират на ниво близо

...
Цените на петрола в петък се стабилизират на ниво близо
Коментари Харесай

Цените на петрола се задържат на 3-месечен максимум

Цените на петрола в петък се стабилизират на равнище покрай техния тримесечен най-много, демонстрирайки растеж за трета поредна седмица. Това става на фона на намаляване на напрежението към комерсиалните отношение сред Съединени американски щати и Китай, което помрачава вероятностите на световния стопански напредък.

Февруарските фючърси за сорта на Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта нарастват с $0,03 до $66,57 за барел. В четвъртък цената на тези договори се подвигна за шест поредна сесия - с $0,37 ( 0,56%), стигайки при закриването търговията $66,54 за барел.

Американският пример WTI за февруари на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтинява с $0,13, до $61,09 за барел. В хода на вчерашната търговия WTI нарастна с $0,29 (на 0,48%), завършвайки деня на равнище $61,22 за барел.

Позитивно въздействие на петролния пазар оказаха данните за редуциране на стоковите запи от суровината в Съединени американски щати и повишения оптимизъм за първата фаза на комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай, отбелязва MarketWatch.

Предлагането на пазара по-скоро ще продължи да се свива до края на годината, допуска специалистът на Tyche Capital Advisors Тарик Захир. Но първото тримесечие на новата година цените още веднъж ще тръгне надолу, поради намаляване на търсенето. И несъмнено, съгласно него, всяка вест за проблеми с комерсиалната договорка сред двете най-големи стопански системи в света ще форсира придвижването на котировките надолу. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР