Цените на петрола се стабилизираха в днешната първа за седмицата

...
Цените на петрола се стабилизираха в днешната първа за седмицата
Коментари Харесай

Цените на петрола се стабилизират в началото на седмицата

Цените на петрола се стабилизираха в днешната първа за седмицата азиатска търговия. Инвеститорите търсят сигнали от финансовите пазари, до момента в който мненията на съветския президент Владимир Путин през уикенда ускориха геополитическото напрежение в Европа, написа Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море останаха без смяна на равнище от 74,99 $ за барел към 6:57 часа бълг. време., откакто по-рано през сесията се покачиха до 75,64 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт се увеличи с 3 цента, до 69,29 $ за барел, откакто доближи 69,92 $ за барел по-рано денем.  

Референтният за Европа вид Брент скочи нагоре с 2,8 на 100 предходната седмица, до момента в който Американския лек недопечен нефт - с 3,8 на 100, откакто опасенията към банковия бранш отслабнаха.

Петролните пазари наблюдават от близко настроенията на финансовите пазари, до момента в който петролните фундаменти остават настрани, сподели Вандана Хари, основателка на компанията за разбори на петролния пазар " Ванда инсайт " (Vanda Insights).

" Очаквайте по-голямата част от придвижването на цените на фючърсите на Брент и Американския лек недопечен нефт да се случи по време на комерсиалните сесии в Европа и Съединени американски щати, белязани от доста волатилност в границите на деня ", добави Хари.

Според нея " не се чака мощен скок (на петролните цени), до момента в който (банковата) рецесия не изчезне изцяло, което може да отнеме дни, в случай че не и седмици ".

По-силната щатска валута прави деноминираните в долари артикули по-скъпи за притежателите на други валути и има наклонност да натежава върху търсенето на черното злато.

До известна степен цените бяха подкрепени от мненията на съветския президент Путин, че ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, ескалирайки геополитическото напрежение в Европа поради Украйна.

Вицепремиерът Александър Новак съобщи в петък, че Москва е доста покрай постигането на задачата си да понижи добива на недопечен нефт с 500 000 барела дневно, до общо към 9,5 милиона барела дневно.

Анализаторите показаха, че запасите от съветски недопечен нефт нарастват от септември предходната година, както и че страната евентуално ще желае да избегне по-нататъшно струпване на ресурси по време на сезона по действия по поддръжката на рафинериите - от март до юни.

Същевременно във Франция стачните дейности против оповестената от френския президент Еманюел Макрон пенсионна промяна прекъсват действието на рафинериите, намалявайки търсенето на недопечен нефт и производството на горива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР