Цените на петрола се повишиха за пети пореден ден в

...
Цените на петрола се повишиха за пети пореден ден в
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след спад на запасите в САЩ

Цените на петрола се покачиха за пети следващ ден в ранната търговия в четвъртък на фона на неочакван спад на запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати. Този резултат даде нов подтик на ралито, провокирано от позитивните вести за напредъка в създаването на ваксина против ковид, написа Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи 0,07 $, или 0,14%, до 48,68 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 1,18 $, или 2,63%, до 46,09 $ за барел. В миналата сесия двата сорта напреднаха с над 1,5%.

За седмицата цените на петрола са нарастнали с над 9%, откакто в понеделник AstraZeneca заяви, че имунизацията и против COVID-19 може да бъде до 90% ефикасна в предотвратяването на заразяване.

„ Окуражителните резултати от тестванията на имунизациите засенчват опасенията, свързани с ограничаващите ограничения “, разясняват от Citigroup Global Markets.

Междувременно стана ясно, че  запасите от недопечен нефт в недопечен нефт на Съединени американски щати са паднали със 754 хиляди барела през предходната седмица, до момента в който анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха растеж от 127 хиляди барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР