Цените на петрола се повишават, под натиска на загрижеността за

...
Цените на петрола се повишават, под натиска на загрижеността за
Коментари Харесай

Петролът поскъпва заради търговския спор между САЩ и Китай

Цените на петрола се покачват, под натиска на загрижеността за нарастващия китайско-американски търговски спор, който може да забави международната стопанска система, оповестява " Актуално ".

``
реклама

Фючърсите на суровия нефт от сорта Brent се покачиха с 4 цента до 71.28 $ за барел по отношение на равнищата при затваряне на търговията в понеделник. Докато фючърсите на американския лек недопечен нефт (WTI) нарастнаха повече, с 18 цента или с 0.3%, до 62.44 $ за барел.

Търговците настояват, че цените са подкрепени от забавянето на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай, които ще окажат въздействие върху международния стопански напредък и потреблението на горивата.Преговорите сред двете най-големи международни стопански системи стигнаха до задънена улица през уикенда, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че има желание да вкара по-високи вносни цени за китайски артикули.

Относно предлагането, петролните пазари остават напрегнат, като Съединените щати стягат глобите против износа на ирански нефт, като съобщи, че ускорява военното си наличие в Близкия изток.Иран заплаши с „ реципрочни дейности " против американските наказания, което може да значи обновяване на част от нуклеарната стратегия на Техеран.Санкциите на Съединени американски щати към този момент са понижили на половина износа на ирански недопечен нефт през последната година до под 1 милион барела дневно, а доставките се чака да спаднат още до 500 000 барела дневно през май, когато глобите се затегнат още повече.

Освен по отношение на Иран, Вашингтон наложи наказания и върху венецуелското държавно управление на президента Николас Мадуро, нарушавайки доставките от страната, която е член-основател на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК).От банката Goldman Sachs обявиха във вторник, че " скорошното намаляване на Brent се дължи на възходящите опасности при доставките, както и поради прекратилите краткотрайно активността си рафинерии, които правят пролетни инвентаризации ".От американската банка обявиха още, че " чакаме краткосрочно възобновяване на Brent ", макар че през идващите няколко месеца  всички кръстосани потоци на предлагането и търсенето ще се разсеят, с цел да се реализира уравновесен международен петролен пазар, откакто бъде повишен потенциала на Пермското находите - най-новото в Съединени американски щати, а ядрото на ОПЕК реши да усили добивите ".Според Goldman цените на суровия нефт " ще спаднат по-късно тази година, а прогнозата за Brent за третото тримесечие на 2019 година е за 65.50 $ за барел. " Bank of America Merrill Lynch съобщи, че чака Саудитска Арабия " да върне петролното произвеждане постепенно нагоре, когато иранските барели излязат от пазара ", добавяйки, че като цяло цените на суровия нефт Brent ще се движат към 70 $ за барел в актуалните пазарни условия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР