Цените на петрола се понижиха значително в азиатската търговия в

...
Цените на петрола се понижиха значително в азиатската търговия в
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха доста в азиатската търговия вследствие на устрема за облаги и повишаването на $, съобщи Франс прес.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт с доставка през март намали цената си с 68 цента до 64,77 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море с доставка през април поевтиня със 73 цента до 67,85 $ за барел.

През последните седмици котировките на черното злато значително се покачиха, само че се озоваха под напън след данните за увеличение на настоящите петролни кладенци в Съединените щати. Това е трета поредна седмица на такива данни, което значи, че американските производители на шистов нефт са засилили производството си.

Това пречи на напъните на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните сътрудници отвън картела да понижат производството си, с цел да понижат предлагането и да поддържат цените.

В същото време доларът нарастна предходната седмица след удобните стопански индикатори, което прави петрола, чиито цени са в долари, по-скъп за вложители, разполагащи с други валути, а това отслабва търсенето и тегли цените надолу.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР