Цените на петрола се покачват слабо по време на сутрешната

...
Цените на петрола се покачват слабо по време на сутрешната
Коментари Харесай

Петролът остава на цена $100 за барел. Ръст на запасите в САЩ

Цените на петрола се повишават едва по време на утринната търговия в четвъртък след леко повишаване предходния ден, макар растежа на запасите от гориво в Съединени американски щати на фона на опасенията от криза.

Септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:10 часа българско време в четвъртък е 99,62 $ за барел, което е с 0,05 $ по-високо от цената при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията в сряда тези договори нарастнаха с 8 цента до 99,57 $ за барел.

Цената на августовските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 96,25 $ за барел, което е с 0,05 $ по-малко от крайната стойност на вчерашната сесия. До затварянето на пазара в сряда цената на тези контракти се увеличи с 46 цента до 96,3 $ за барел.

Търговските запасите от нефт в Съединени американски щати предходната седмица са се нараснали с 3,25 милиона барела, демонстрират данни, оповестени в седмичния отчет на Министерството на енергетиката на страната. Анкетирани от Bloomberg анализатори чакаха понижение с 1,5 милиона барела.

Стоковите запаси от бензин са се нараснали с 5,82 млн. барела, на дестилати - с 2,67 млн. барела. Експертите чакаха растеж на първия индикатор с 1 млн. барела, на втория - с 1,7 млн. барела.

" Спадът в активността на рафинериите и освобождението на съвсем 7 милиона барела от стратегическия запас провокира ново нарастване на запасите с повече от 108 милиона барела, до 485 милиона барела ", сподели Мат Смит, водещ анализатор в Kpler.

Освен това в сряда стана известно, че инфлацията в Съединени американски щати (CPI индекс) през юни се е ускорила до 9,1% от 8,6% през май, актуализирайки максимума от ноември 1981 година Средно анализаторите чакаха потребителските цени да набъбнат с 8,8%.

Според трейдърите ускоряването на инфлацията усили вероятността Федералният запас на Съединени американски щати да увеличи лихвите на срещата през юли със 100 базисни пункта вместо със 75 пункта. Подобно внезапно стягане на паричната политика може да форсира настъпването на криза в най-голямата стопанска система в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР