Цените на петрола поеха нагоре в азиатската търговия днес, след

...
Цените на петрола поеха нагоре в азиатската търговия днес, след
Коментари Харесай

Петролът започна да поскъпва

Цените на петрола поеха нагоре в азиатската търговия през днешния ден, откакто силата на американския $ стартира да отслабва, а вложителите чакаха данни от Китай, с цел да преценяват по какъв начин върви търсенето в най-големия вносител на недопечен нефт в света, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, се повишиха с 85 цента, или 0,9 на 100 до 92,48 $ за барел в опит да компенсират най-малко малко загубите от предходната седмица, възлизащи на 6,4 на 100.

Американският лек недопечен нефт нарастна със 73 цента, или 0,9 на 100 до 86,34 $ за барел. Миналата седмица спадът чу беше 7,6 на 100.

Ръстът на цените беше подсилен от мненията на китайския президент Си Цзинпин на конгреса на Китайската комунистическа партия, че управляващите ще организират политика в интерес на стопанската система, което даде вяра, че търсенето на нефт може да се усили.

По-късно тази седмица Китай ще разгласи значими стопански данни. Макар и да се чака растежът на БПВ през третото тримесечие да е по-добър от предходното, за втората стопанска система в света 2022 година може да се окаже най-лошата година от половин век насам, считат анализатори.

Цените на петрола евентуално ще продължат да варират в идващите седмици под натиска на оповестените от ОПЕК+ понижения на добива, предстоящото влизане в действие на европейското ембарго на съветското черно злато и евентуалното ново повишение на лихвите от страна на УФР.

 

   

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР