Цените на петрола може да тръгнат до 150 долара за

...
Цените на петрола може да тръгнат до 150 долара за
Коментари Харесай

Петролът може да се насочи до $150 за барел, а пазарът да се изправи пред най-големия си дефицит от 10 години насам

Цените на петрола може да тръгнат до 150 $ за барел, в случай че Съединени американски щати не засилят напъните си за изследване. Това предизвестие пристигна от изпълнителния шеф на петролната и газова компания Continental Resources Дъг Лоулър.

Когато добивът на недопечен нефт в Пермския басейн доближи своя пик и не са се появили нови източници, тогава свиването на доставките може да докара до нефт от " 120 до 150 $ ", разяснява специалистът пред Bloomberg.

Това ще бъде " потрес в системата. Освен в случай че не стартира ново сондиране, ще има по-голям напън върху цената. "

Суровият нефт в Съединени американски щати в този момент се търгува и движи към границата от $90 на барел, откакто съкращенията на производството на ОПЕК+ докара внезапно повишаване на цените през последните месеци, написа Business Insider.

Някои пазарни анализатори в Съединени американски щати са обезпокоени от възходящите цени, като виждат това за главен проблем за стопанската система - разноските за гориво усилват инфлационния напън.

Миналата седмица JPMorgan предизвести, че цените на петрола може да скочат до трицифрени стойности, в случай че доставките бъдат подложени на по-голям и, че цена на нефт от 120 $ за барел ще има " тежки последствия ".

" Ако това се случи през идващите седмици и то се дължи напълно на съкращенията на доставките, международната стопанска система ще се забави и даже може да стигне до прекъсване през идващото тримесечие ", считат от JPMorgan.

Още когато стана ясно за съкращенията на производството в Саудитска Арабия, прогнозите не бяха положителни. Това може да докара до лимитирани доставки в международен мащаб и се чака петролният пазар да се изправи пред най-големия си недостиг над повече от десетилетие.

Според калкулации на Bloomberg от последните данни на Организацията на страните експортьорки на нефт, количеството нефт, което ОПЕК прозивежда през третото тримесечие, е с към 1,8 милиона барела дневно по-малко от нужното за облекчаване на търсенето.

Според Bloomberg Саудитска Арабия може да се стреми да увеличи цените на петрола до 100 $ за барел, като концепцията й е по този начин да финансира своя скъпи вътрешни планове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР