Цените на горивата отново тръгнаха нагоре, а с това не

...
Цените на горивата отново тръгнаха нагоре, а с това не
Коментари Харесай

Цените на горивата отново се увеличават, както и кражбите

Цените на горивата още веднъж потеглиха нагоре, а с това не стопират и кражбите на бензин и дизел от тежкотоварни коли, спрели за отмора. Последното посягане е от преди дни и е осъществено в региона на Монтана, където незнайни са източили 700 литра дизелово гориво, до момента в който водачът почивал на отбивка по основния път за " Дунав мост 2 ", предава bTV.

На отбивката след село Горна Вереница е имало най-вече обири. Според Захари Захариев - шеф на сектор „ Огоста " към РУ- Монтана, през 2023 година са осъществени осем похищения. " Две от тях първоначално и шест - в края на годината. През тази има една кражба на дизелово гориво от тежкотоварен автомобил. Най-голямото източено количество е към 1000 литра. Крадците работят през нощта, проведено, с две или повече МПС, с разнообразни табели. Проучват маршрута и виждат къде стопират камионите. Единият автомобил работи като " отцепка ". Източват посредством помпа или маркуч. Не се преценяват какъв брой от горивото е изтекло на земята ", разкри той.

По думите му към този момент има арестувани. " Установени са четири групи в друго съучастничество. Едно лице е арестувано с мярка за неотклонение. Извършителите са от района на Видин. Горивото се продава и се пласира измежду земеделци. Съветът ми към водачите е да стопират на обособени за задачата места - на тир паркингите ", сподели още Захариев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР