„Единственият човек, който можеше да спре войната и сега може

...
„Единственият човек, който можеше да спре войната и сега може
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Единственият човек, който можеше да спре войната и сега може да я спре, е руският патриарх

„ Единственият човек, който можеше да спре войната и в този момент може да я спре, е съветският патриарх (Кирил), само че няма да го направи”. Това съобщи Тивериополският свещеник Тихон

За идния избор на нравствен лидер на България той изясни, че ни би трябвало патриарх, който да не е овладян от мисълта да блесне и изясни, че има някого поради, визирайки пловдивския митрополит Николай. „ Този, който е толкоз овикан и сякаш си подаде оставката, за доста от нещата беше сръчен. Все има засищане на колите и на часовниците. Той има и качества, които можеха да бъдат потребни, само че не знам до какъв брой други неща нямаше да замъглят цялата тази способност”, изясни митрополитът.

За свещеник Тихон най-важното нещо в демокрацията е осъзнаването и ревностното бранене на персоналното достолепие на всеки човек. „ Ако оставяш да газят твоето персонално достолепие, рано или късно, още веднъж ще бъдеш плебей. Всеки желае пари и никакво достолепие. Достойнството е нещо, което би трябвало да браниш, а другото – взимаш и бягаш”, сподели митрополитът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР