Цените на двата основни сорта петрол в петък, 6 октомври

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък, 6 октомври
Коментари Харесай

Цените на петрола се възстановяват след вчерашния спад

Цените на двата съществени сорта нефт в петък, 6 октомври се възвръщат откакто при търговията ден по-рано се намалиха да най-ниските равнища от август.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 84,2 $ за барел, което е с 0,13 $ или 0,15% над цената при затваряне на сесията ден по-рано. В четвъртък цената по тези контракти се намали с 1,74 $ (2%) до 84,07 $ за барел – най-ниското равнище от 24 август.

Фючърсите за ноември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се покачва с 0,21 $ или с 0,26 на 100 до 82,52 $ за барел. При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти спадна с 1,91 $ или с 2,3 % до 82,31 $ за барел – минимума от 30 август.

Спадът, както означават анализаторите се дължи главно на превъзмогване на опасенията за международното търсене. Те обръщат внимание на внезапния растеж на цените на бензина, което от своя страна се отразява в закъснение на търсенето. В частност данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати от сряда да вземем за пример, демонстрираха увеличение на запасите от бензин в страната с 6,48 млн. барела през предходната седмица на фона на намаляването на запасите от нефт с 2,22 млн. барела.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР