Цените на двата основни сорта петрол в късните следобедни часове

...
Цените на двата основни сорта петрол в късните следобедни часове
Коментари Харесай

Цените на петрола тръгнаха стремглаво надолу


Цените на двата съществени сорта нефт в късните следобедни часове в петък се намаляват доста, сочат данните от търговията.

Стойността на контракта за юли за петрола вид Brent на борсата ICE Futures, която единствено преди дни надвиши равнището от 80 $ за барел в късните следобедни часове бележи рекорден спад от 2,671 %. Котировките в петък, 25 май в 17.30 часа са на равнище от 76,74 $ за барел.

Още по-значителен е спадът при цената за петрола вид WTI. Само преди дни договорът за юли на NYMEX трансферира цената от 72 $, само че в петък се търгува при цени от 68,49 $ за барел, или при спад от 3,241 $ за барел.

Играчите на пазара чакат нарастване на добива от страна на ОПЕК, а също по този начин и нарастване на добива от страна на Съединени американски щати.

Междувременно анализаторите от Societe Generale покачват прогнозата си за цената на петрола вид Brent през тази година до 75,35 $ за барел. Преди това упованието на анализаторите бе за цена от 66,15 $ за барел.

Оценката за 2019 година е увеличена до 72,75 $ за барел от 65 $, излиза наяве от отчет на банката.

Прогнозата на специалистите за сорта WTI през тази година е за междинна цена от 70,41 $ за барел. Очакването за идната година е нараснала от предходните 61 $ за барел до 67,75 $ за барел, излиза наяве от известие на организация Bloomberg.

Societe Generale дефинира като „ значително понижаване на добива на нефт от ОПЕК “ на фона на упования спад от Венецуела и намаляването на производството и експорта от Иран.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР