Цената на златото във вторник сутринта с наближаващото заседание на

...
Цената на златото във вторник сутринта с наближаващото заседание на
Коментари Харесай

Златото се стабилизира на цена около $1720 за тройунция

Цената на златото във вторник сутринта с наближаващото съвещание на Федералния запас на Съединените щати алегорично нараства. Борсовите котировки доближиха известна непоклатимост след спад предния ден и повишаване на цената през миналата седмица.

Според данните от днешната търговия към 9:30 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се повишавас 1,15 $, или 0,07%, до 1720,15 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1722,75 $ за унция, осведоми Ройтерс.

Септемврийските фючърси за среброто в това време се покачват с 0,4% до 18,402 $ за унция.

Според Никълъс Фрапел, началник на пазара за професионални вложители в ABC Refinery, представен от Market Watch, търговците чакат решението на Фед. Американският паричен регулатор, съгласно прогнозите ще увеличи базовите лихвени ставки с още 75 процентни пункта.

Това решение по някакъв метод ще повлияе на макроикономическите индикатори на Съединените щати, както и в световен мащаб и най-много може да повлияе на курса на $, което също се отразява върху пазарните котировки на златото.

Миналата седмица цената на благородния метал се увеличи с 1,4%. Това беше улеснено от отслабването на $, отбелязва Никълъс Фрапел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР