Цената на златото в сряда сутринта леко расте, докато пазарите

...
Цената на златото в сряда сутринта леко расте, докато пазарите
Коментари Харесай

Златото леко поскъпва в очакване на решенията на Федералния резерв

Цената на златото в сряда сутринта леко пораства, до момента в който пазарите чакат публикуването на резултатите от съвещанието на Федералната аварийна система (FRS) на Съединените щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:25 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex нараства с $1,4, или с 0,07%, до $1960,0 за тройунция.

На спот пазара благородният жълт метал се продава по 1947,30 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Юлските фючърси за среброто в това време повишиха цената си с 0,62% до 23,83 $ за унция.

Търговците са в очакване на резултатите от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати, която ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден. Според CME Group съвсем 89,6% от анализаторите чакат главният лихвен % да остане на настоящето равнище от 5-5,25% годишно, а 10,4% от тях предвиждат нарастването му до 5,25-5,5%.

Златото е сензитивно към паричната политика в Съединени американски щати. Тя се отразява върху курса на $, който от своя страна въздейства върху котировките на благородния метал, както директно, по този начин и заради съмнения в доходността на американските държавни облигации. По-специално, повишаването на $ прави златото по-малко налично за закупуване от притежатели на други валути и противоположното. Силният $ също по този начин усилва известността на американските дългови скъпи бумаги като опция на златото като " сигурен " актив.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР