Акциите на CVS Health наскоро бяха изключително силно разпродадени. Но

...
Акциите на CVS Health наскоро бяха изключително силно разпродадени. Но
Коментари Харесай

За покупка ли са евтините акции на CVS Health?

Акциите на CVS Health неотдавна бяха извънредно мощно разпродадени. Но като бонбоните за Свети Валентин през март, единствено тъй като нещо е на ниска цена, това не значи, че е добра покупка.

Акциите на смесения магазин, трансформирал се в здравно-застрахователен колос, се сринаха със 17% предходната седмица, откакто регистрира облаги, които разочароваха към този момент смекчените упования на вложителите. CVS регистрира оперативна облага за първото тримесечие от $1,31 на акция, много под междинната прогноза на анализатора на FactSet за $1,69.

Виновниците: по-високи разноски за Medicare Advantage и продължаващата уязвимост в отдела за аптечни компенсации.

Инвеститорите бяха безжалостни, изпращайки акциите до $56 от $68 - равнището, на което се търгуваха преди десетилетие. Акциите бяха на път към най-големия си процентен спад от ноември 2009 година, трансформирайки се в най-зле представилите се в S&P 500, денем на отчитане на резултатите съгласно данни на Dow Jones.

Поевтиняването на CVS по някои индикатори вършат книжата на компанията привлекателни. Съотношението цена/печалба в този момент възлиза на 6,9 пъти прогнозните облаги за 2024 година и 6,2 пъти прогнозите за 2025 година Това е почти една трета от форуърда на 20 пъти за S&P 500. А дивидентната рентабилност на акциите от 4,8% е много над междинната стойност от 1,6% за здравните акции.

Възможно е обаче CVS да е типичен капан за стойност!

Въпреки че потребителите може да познават CVS с неговите 9000 магазина, през днешния ден този сегмент генерира по-малко от 30% от общите доходи. За страдание, другите два съществени бизнеса на CVS - ръководство на компенсации за аптеки и обезпечаване на здравни осигуровки - изпитват усложнения, осигурявайки едновременни двуцифрени спадове в оперативните доходи за първото тримесечие.
 Веригата аптеки CVS Health купува застрахователя Aetna за $69 милиарда
Сделка за $69 милиарда в американската здравна сфера

С отчитане дълга на Aetna, сливането се прави оценка на $77 милиарда

Изграждането на бизнес в конгломерат, какъвто е през днешния ден CVS, би трябвало да помогне за справяне с неприятните моменти, защото слабостта в една област компенсира силата в други. Обратната страна: согато две огромни бизнес линии са изправени пред неуспехи по едно и също време, това може да сътвори сложна дупка, от която една компания да се измъкне.

Придобиването на Aetna от CVS през 2018 година, което го трансформира в главен състезател в здравното обезпечаване, трябваше да помогне за ограничение на разноските, като в същото време доближи до потребителите в магазини, с които към този момент са осведомени.

През последните години CVS също заложи доста на Medicare Advantage, частно управлявана версия на U.S. държавен здравен проект за възрастни хора. Въпреки че записването в проекта Medicare Advantage на Aetna скочи, разноските са прекомерно високи, смазвайки маржовете на CVS.

През последното тримесечие коефициентът на медицински компенсации в сегмента, който мери каузи на наградите, изразходвани за опазване на здравето, се увеличи до 90,4% от 84,6%.

Пенсионерите търсеха повече грижи, до момента в който звеното се справяше със спада в звездните си рейтинги - резултати за успеваемост, присъдени от държавното управление, които могат да повлияят на изплащанията. Резултатът беше спад от 1,1 милиарда $ в оперативните доходи на сегмента.

CVS надали е самичък в битката с разноските по Medicare Advantage. UnitedHealth Group означи спад от близо 10% тази година. Humana, която извлича по-голямата част от бизнеса си от Medicare Advantage, е паднала с повече от 30%.

За страдание, CVS е заставен да води война на два фронта. Бизнесът на CVS за ръководство на изгодите в аптеките - най-големият по доходи - има свои лични проблеми.

Там неотдавнашното овакантяване на неназован главен клиент и загубите от придобиването на Oak Street през 2023 година доведоха до втори спад на оперативната облага - с над 300 милиона $.
 8 „ Тайни “ по кое време да продавате акции
8 „ Тайни “ по кое време да продавате акции

За да останете крепко стъпили на земята и с вярно мислене, имайте поради тези осем " секрети "

Може би единствената светла точка беше остарялата аптечна база на дребно на CVS - най-малката по доходи. Оперативните облаги са нарастнали с 3%, или към 43 милиона $. Може би стабилен резултат, само че надали задоволителен, с цел да компенсира трагичните загуби другаде.

Кога CVS ще обърне нещата? Инвеститорите ще би трябвало да бъдат търпеливи, даже и в най-хубавия случай.

В конферентен диалог в сряда, основният изпълнителен шеф Карън Линч сподели, че компанията има проект да се върне към целевите си маржове, само че даде времева рамка от три до четири години.

Инвеститорите може да одобряват скорошните прогнози на CVS с съмнение. В понеделник компанията също понижи прогнозата си за оперативните си облаги за 2024 година до $7 на акция от $8,30 — втората проверка през последните шест месеца.

На Уолстрийт наподобява му писна. Анализаторът на Leerink Partners Майкъл Черни намали рейтинга на акциите до Market Perform и понижи целевата си цена от $87 на $60 в сряда. " Това тримесечие изостри прекалено много незнайни, с цел да останем градивни, даже във връзка с депресивно голям брой ", написа той в записка.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР