Цената на златото в понеделник сутрин умерено се понижава, спадайки

...
Цената на златото в понеделник сутрин умерено се понижава, спадайки
Коментари Харесай

Цената на златото се понижава след седмица на растеж

Цената на златото в понеделник заран умерено се намалява, спадайки под 1930 $ за тройунция, демонстрират ясно от данните от днешната търговия. В последната седмица котировките за жълтия метал се повишиха доста, като се върнаха към най-силните си равнища от девет месеца на фона на общата уязвимост на $, защото отслабващите стопански данни за Съединени американски щати и последните мнения на чиновници на Федералния запас алармираха за по-малко нападателно стягане на паричната политика, разяснява Тrading Еconomics.

Към 9:40 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с 6,0 $, или с 0,31%, до 1922,2 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1920,75 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Същото време цената на мартенските фючърси на среброто се покачиха с 0,73% до 24,11 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) в понеделник сутринта се намали с 0,23%, до 101,77 пункта. Поевтиняването на $ по принцип поддържа цената на златото, което в този случай то става по-достъпно при покупка в друга валута.

Пазарите в това време чакат значима статистика за стопанската система на Съединени американски щати, която ще бъде оповестена в четвъртък. Очаква при първата от трите оценки Брутният вътрешен продукт на страната да нарасне с 2,8% на годишна база през четвъртото тримесечие, откакто се усили с 3,2% тримесечие по-рано.

Тези макроикономически данните се вземат поради от Системата на Федералния запас на Съединени американски щати при взимане на решения за паричната политика. А това се отразява върху обменния курс на $, към който цената на златото е сензитивна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР