Цената на златото се очаква да се покачи до 4-годишен

...
Цената на златото се очаква да се покачи до 4-годишен
Коментари Харесай

Златото стига 4-годишен връх до края на годината

Цената на златото се чака да се повиши до 4-годишен връх, като скока то ще доближи до края на 2017-а. С повишаването си жълтият метал ще нарастне до 1400 $ за унция.

Причината е възходящото напрежение сред Северна Корея и Съединени американски щати, както и засиленото търсене в най-големите консуматори в света. Това уточни ръководителят на отдела за благородни метали към Руска капиталова банка, представен от Bloomberg.

Кюлчетата може да нарастнат до 1 360 $ през идващите три месеца, след което да набъбнат още повече на фона на световните политически опасности и пазаруването от Китай и Индия, разяснява Евгени Ананиев.

" Възможно е да забележим някаква промяна, само че не мисля, че златото ще падне под 1 200 $, защото получава добра поддръжка ", съобщи специалистът по време на изявление.

Жълтият метал се търгуваше на равнище от 1 285.73 $ в понеделник.

Цената на златото се е повишила с 12% през тази година. Покачването се дължи на терзанията за евентуален нуклеарен спор сред Съединени американски щати и Северна Корея, както и за намалената инфлация в Съединени американски щати, което охлажда възможностите за по-нататъшно нарастване на лихвените проценти в страната.

Американският президент Доналд Тръмп ускори предизвестията си към Северна Корея, засягайки огромен отговор на възможен удар против Съединени американски щати или съдружниците на страната.

В тази връзка хедж фонд милиардерът Рей Далио предложи на вложителите да държат от 5 до 10% от активите си в злато.

Позитивното въодушевление е споделено от други специалисти. Чираг Шет, който е анализатор в Metals Focus, чака цената на златото да се усили до 1400 $ за интервала от шест до девет месеца.

Според прогнозата обстановката в Северна Корея кара вложителите да се обръщат към търсенето на леговище за своите активи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР