> Цената на топлото е на фокус и този сезон.

...
> Цената на топлото е на фокус и този сезон.
Коментари Харесай

Обмислят пускането на парното в Левски, Чайка и Аспарухово

>
Цената на топлото е на фокус и този сезон.

"От лятото на тази година КЕВР усили цената на варненската топлофикация поради увеличение цената на газа с 30% по отношение на предходната година. Съответно нашите цени набъбнаха с към 25% - от 64 лева на мегаватчас на 79 лева Сметките за парно зависят от температурите през отоплителния сезон. Комбинацията цена - мека зима най-вероятно ще завиши сметките за този сезон с към 10%. При отопляема кухня и две стаи на апартамент ще докара до суми без Данък добавена стойност към 360 - 400 лева Смятам, че за 5 - 6 месеца е търпимо. Миналата зима беше извънредно продължителна, сходни зими не се повтарят постоянно. Затова и упованията са ми сезонът за отопление да приключи при започване на април, а не в края ", добави Начев.

Топлофикационното сдружение има планове кв. "Левски ", "Чайка " и "Аспарухово " да имат парно и топла вода.

"Единият метод е създаване на инфраструктура. Ще отнеме дълги години и доста вложения. Това е стандартният метод. Нестандарният метод е създаване на местни, вътреблокови термопомпени съоръжения. Работим по тази задача. Нов и новаторски е този план. Трябва да потвърдим изгодата от тези съоръжения, ще го предложим на жителите на тези региони ", разкри шефът на парното.

Първите стъпки ще бъдат направени до година, а оптимално началото може да бъде обещано след към 5.

Към този миг топлофикацията е нараснала клиентите си с към 3%, към този момент са 12 300 и растежът би трябвало да се резервира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР