Цената на тока и топлинната енергия няма да се повишава

...
Цената на тока и топлинната енергия няма да се повишава
Коментари Харесай

КЕВР: Цената на тока и топлинната енергия няма да се повишава от 1 януари

Цената на тока и топлинната сила няма да се покачва от 1 януари. Това заяви ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ пред публицисти в Народното събрание. " Хората би трябвало да бъдат спокойни до края на отоплителния сезон ", сподели Иван Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Новият ценови интервал на тока стартира на 1 юли и КЕВР ще излезе тогава с решение. " Да, референтната цена на електрическата сила ще се увеличи, само че защото моделът, който КЕВР ползва към този момент трета година, разрешава да бъде обезщетено това покачване с понижение на цената на добавката за обвързване към обществото ", посочи ръководителят на КЕВР.

Иван Иванов добави, че от 1 юли няма да има доста покачване на цената на тока за бита. КЕВР ще се стреми нарастването да бъде равно или по-малко от годишната инфлация.

Председателят на КЕВР бе безапелационен, че идното повишаване на водата от 1 януари е неизбежно, тъй като Комисията ще бъде наказана от Административния съд, че не ползва съгласуваните бизнес проекти. " Цените на водата в границите на 5-годишния интервал на бизнес проектите са заложени ", посочи Иванов. Той напомни, че това са бизнес проекти с цени, които са одобрени от общинските препоръки и гласувани от кметовете на общини в регионите, в които оперира от ВиК сдружението. Освен това КЕВР дефинира пределни цени на водата, с цел да няма още по-големи скокове на цените. По думите му кметовете и общинските препоръки могат в разговор с ВиК операторите да изискат някакво отсрочване на нарастването или то да бъде по-малко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР