Цената на природния газ ще се увеличи, но не драстично.

...
Цената на природния газ ще се увеличи, но не драстично.
Коментари Харесай

Природният газ поскъпва

Цената на природния газ ще се усили, само че не фрапантно. Това изясни енергийният министър Теменужка Петкова в отговор на опасенията на огромния бизнес, че синьото гориво ще нарастне с към 60 на 100, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Поскъпване на природния газ ще има от първи октомври, съгласно изчисленията на енергийния министър - с под 2 %. Това се постанова поради задължението на България да съблюдава евроизисквания. Според тях, главният снабдител „ Булгартрансгаз ” би трябвало да промени цената за достъп и транспорт на синьото гориво. Нови цени е трябвало да се вкарат още преди 3-4 години, само че тъй като не се случило, с цел да няма наказателна процедура против страната ни, би трябвало да увеличим таксите. Най-важното: хората нямало да усетят смяната.

Енергийният министър ще се срещне с представители на „ Булгаргаз ”, „ Булгартрансгаз ” и Комисията за енергийно и водно контролиране, с цел да обсъдят измененията. А другата седмица ще ги показват публично на бизнеса.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР