Цената на петрола в петък сутринта се ориентира към сериозно

...
Цената на петрола в петък сутринта се ориентира към сериозно
Коментари Харесай

Петролът на азиатските пазари скочи след ударите на САЩ в Сирия


Цената на петрола в петък сутринта се ориентира към съществено повишаване на азиатските пазари. След американските удари в Сирия вложителите се притесняват от ескалация в района, която може да затрудни доставките.

Около 03:30 часа UTC (6:30 бълг.вр.) барел от американския референтен вид недопечен нефт (WTI) с доставка през май, се бе качил с 93 цента или 1,8% до 52,63 $ в електронната търговия в Азия.

Европейският пример вид "Брент" от Северно море с доставка през юни се качи в лондонската електронна търговия (ICE) с 53 цента до 54,89 $ за барел.

Това огромно повишаване последва покачването от четвъртък, преди ударите. WTI към този момент бе спечелил 55 цента до 51,70 $ на борсата в Ню Йорк (New York Mercantile Exchange -Nymex).

по време на.

"Американските ракети провокираха нарастване стигащо до 2%. Брент и WTI тестват тавана", сподели Джефри Хали, анализатор за OANDA, представен от Агенция Франс Прес.

Сред въпросите, които се слагат, е дали става дума за единични удари или и други народи ще се намесят", продължи той.

"Какъв ще бъде отговорът на Иран и Русия, два от най-големи производители на нефт в света и двата основни съдружника на режима (в Сирия) на Башар Асад.

Разширявайки вероятността той запита и "Какъв ще бъде отговорът на севернокорейците, само че и на китайците", оценявайки ударите на Съединени американски щати и като обръщение към Пхенян и Пекин.

Американският президент Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Цзинпин се видяха за малко в резиденцията на милиардера в Мар а Лаго във Флорида. Разговорите започнаха в четвъртък преди вечеря и би трябвало да продължат в петък. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР