Цената на петрола на световните пазари може да се върне

...
Цената на петрола на световните пазари може да се върне
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Лукойл: ОПЕК+ може да изстреля цената на петрола над 60 долара

Цената на петрола на международните пазари може да се върне на 60 $ за барел, в случай че ОПЕК и съдружниците на картела намалят добива с сред 600 хиляди и 1 млн. барела на ден, уточни вицепрезидентът на " Лукойл " Леонид Федун, представен от Reuters. Организацията и нейните сътрудници ще се срещнат по-късно тази седмица във Виена, с цел да обсъдят взаимните си дейности по отношение на поевтиняването на суровината.

По-рано този месец ОПЕК+ разгласи, че ще удължи периода на ниския рандеман на суровината до края на годината, а самото намаляване ще се усили. Конкретно Саудитска Арабия показаха, че въздействието на епидемията от ковид, която засегна най-големия вносител на нефт в света Китай, е подценявано от специалистите, по тази причина страната помоли останалите членове и сътрудници на петролния картел да помислят за в допълнение общо стесняване на добива с 1 млн. барела на ден, което е с 400 хиляди барела по-голяма стойност от в началото препоръчаното.

Все още няма публична позиция от страна на Русия по отношение на препоръчаното стесняване на добива, само че в края на предходната седмица президентът Владимир Путин уточни, че страната ще продължи да сътрудничи с петролния картел, макар че за нея настоящите цени са " допустими ".

На същата мисъл навеждат и мненията на Федун. " Готови сме да понижим добива си с колкото ни кажат ", уточни той. " По-добре е да се продава по-малко нефт, само че на по-добра цена. "

Самият Федун чака картелът и неговите сътрудници в действителност да намалят добива с над 1 млн. барела на ден, а съответно Русия да го понижи с сред 200 и 300 хиляди барела на ден. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР