Цената на масовия бензин А-95 стигна 2.15 лева за литър

...
Цената на масовия бензин А-95 стигна 2.15 лева за литър
Коментари Харесай

Бензинът стигна 2.15 лева за литър - ще поскъпва още

Цената на всеобщия бензин А-95 стигна 2.15 лв. за литър в някои от огромните търговски вериги. Увеличението по отношение на края на декември предходната година е с към 6 стотинки за литър, като междинната цена за страната на най-масовия бензин е 2.09 лв.. Най-ниската цена за това гориво е 1.86 лв. за литър, заяви "Монитор ".
Прави усещане обаче, че в ниския диапазон са обособени дребни бензиностанции, намиращи се отвън огромния трафик. Докато в противоположната посока най-скъп е бензинът в огромните вериги бензиностанции, които вършат и максимален оборот.
Само два от по-малките търговци на този пазар си разрешават сега цени под 2 лв. на литър, демонстрират още данните. Докато в шестте вериги бензиностанции с максимален оборот са над 2.13 лв. за литър.
Експерти предвиждат, че повишаването на горивата ще продължи и през идващите десетина дни. Темпът няма да е огромен, само че със стотинка-две цените ще се подвигат. Известно намаляване с една-две стотинки може да се чака единствено при най-скъпите артикули, които в този момент костват над 2.40 лв. за литър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР