Цената на дизеловото гориво в Гърция ще бъде повишена от

...
Цената на дизеловото гориво в Гърция ще бъде повишена от
Коментари Харесай

Удрят дизеловите автомобили в Гърция

Цената на дизеловото гориво в Гърция ще бъде нараснала от началото на идната година, с цел да се подтиква преходът към електрически автомобили. Държавата поема част от цената на колите, захранвани с ток, съобщи БНР.

С 4 евроцента се покачва цената на дизеловото гориво в Гърция от 1 януари по информация на министерството на енергетиката. Тази „ зелена такса “ се чака за година да внесе в държания бюджет към 100 милиона евро. Приходите, съгласно изказване на енергийния министър Хадзидакис, ще се употребяват за осъществяване на планове по възобновими енергийни източници. Очаква се също наложената „ зелена такса “ да насърчи и потреблението на електрически коли.

Гръцкото държавно управление осъществя и стратегия за тласъци при закупуване на електроавтомобили. Около 25% от цената на колите се покрива от страната за всички модели коли, оповестяват от държавното управление. За това е належащо на всички бензиностанции в страната да се изградят и зарядни колонки, разясняват специалисти от този отрасъл.

В рамките на 10 години се планува всяка трета кола в страната да е на електрическо зареждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР