Цената на Биткойн се покачи до границата при $35,000, отбелязвайки

...
Цената на Биткойн се покачи до границата при $35,000, отбелязвайки
Коментари Харесай

Ето защо Биткойн се изстреля до $35,000

Цената на Биткойн се повиши до границата при $35,000, отбелязвайки най-високата си стойност от май 2022 година насам и 20% растеж за последните 7 дни.

Това доста нарастване се дължи на няколко фактора, които надвишават елементарните спекулации. Някои от съществени аргументи:

Очакване на утвърждението на спот Биткойн ETF на BlackRock

Основният катализатор зад този скок съгласно мнозина е възходящото очакване, обвързвано с евентуалното утвърждение на спот Биткойн ETF, по-специално на BlackRock.

Тези настроения набраха скорост след оповестението на Скот Джонсън, почитан финансов юрист от Davis Polk, който означи :

Освен това изображение, публикувано в X, наблягаше вписването на BlackRock iShares Bitcoin Trust в Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) с тикер IBTC.

Разрешаване на разногласието на Grayscale с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища

В продължаващия спор сред Grayscale и Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) беше реализиран значим стадий. Апелативният съд на окръг Колумбия завърши делото, принуждавайки SEC да преразгледа предходното си решение за отменяне на предлагането на Grayscale за преобразяване на нейния Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот ETF.

Това решение удостоверява първичното решение на съда отпреди два месеца, в което той подлага на критика отхвърли на SEC като “произволен и придирчив ”. SEC реши да не апелира решението, което прави последното деяние на съда процедурно.

Шорт скуийз на Биткойн продавачите

Значителен сегмент от пазара се оказа от неверната страна, защото шорт продавачи претърпяха обилни загуби. Данните на Coinglass разкриват, че наскоро са били премахнати обилни шорт позиции на фючърси върху BTC на стойност $161 миилиона, като през днешния ден са премахнати още $35 милиона.

Максимална болежка за гама шортовете на пазара на варианти

Сложният пейзаж на пазара на варианти също изигра решаваща роля за въздействието върху придвижването на цената на Биткойн. Алекс Торн, началник на отдел “ ” в Galaxy, обърна внимание на това събитие, заявявайки:

Освен това както бе обявено методът, по който се нареждат маркетмейкърите на варианти за Биткойн, има капацитета да ускори интензивността на всяка възходяща ценова траектория за актива в кратковременен проект.

Алекс Торн доразви това, като означи :

Подчертавайки в допълнение тази наклонност, Торн уточни данни от Amber и изясни:

Анализът на Торн наподобява е бил прецизен.

Гама скуиз се случва, когато цената на главният актив стартира да се повишава доста бързо в границите на къс интервал от време.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР