Целта на инициативата Достъпно на вас е да даде възможно

...
Целта на инициативата Достъпно на вас е да даде възможно
Коментари Харесай

Шотев: Наблюдаваме намаление на цените на основните храни с 10%

" Целта на самодейността „ Достъпно на вас ” е да даде допустимо най-ниски цени, фокусът е върху дребната потребителска кошница. Започнахме с към 200 обекта, сега те са над 400. Наблюдаваме понижение на цените на главните храни с към 10%. За някои сезонни артикули, да вземем за пример зелето, там има и до 50% понижение ". Това съобщи в „ Твоят ден ” по NOVA NEWS заместник-министърът на стопанската система Ивайло Шотев.

„ Ние не търсим допустимо най-ниската цена да бъде за сметка на качеството и надлежно на здравето на българския консуматор ”, съобщи Шотев и посочи, че това е записано и в съглашението с участниците в самодейността. Според Шотев към днешна дата „ Достъпно за вас ” дава резултати. „ Ако продължи да дава резултатите, които чакаме, самодейността ще бъде продължена и отсега нататък ”, съобщи заместник-министърът.

Според Шотев има превръщане на наклонността в инфлацията. „ Основият напън беше в края на 2021 година и началото на 2022 година, когато наблюдавахме шоково повишаване, сега наклонността е обърната – инфлацията продължава да понижава ”, съобщи Шотев.  Той разяснява, че една от главните задръжки на огромните вериги да се включат в самодейността са били свързани с Комисия за защита на конкуренцията. „ Продължаваме диалозите, с цел да осигурим максимален мащаб на самодейността ”, съобщи Шотев.

По думите на заместник-министъра е безусловно реалистична заложената инфлация от 4,8%, заложена от Министерството на финансите. „ За мен е висока, само че доста по-ниска от това, което беше до момента ”, съобщи Шотев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР