Целите, които Русия си поставя в Украйна в този момент,

...
Целите, които Русия си поставя в Украйна в този момент,
Коментари Харесай

Песков: Русия може да постигне целите си в Украйна само по военен път

Целите, които Русия си слага в Украйна в този миг, могат да бъдат реализирани единствено по боен път. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

За нас безспорен приоритет продължава да бъде и постоянно ще остане постигането на поставените цели. Сега те могат да бъдат реализирани единствено с военни средства, разясни той.

Припомняме, че на 24 февруари 2022 година Русия започва атака в Украйна, която назовава " специфична военна интервенция ". Целите на интервенцията бяха денацификация и демилитаризация на страната. Като мотив за войната Русия уточни, потребността да отбрани националната си сигурност.

Година след началото на спора, няма изгледи той да бъде решен по кротичък път. Двете страни от месеци не са сядали на масата за договаряния, защото нито Русия, нито Украйна са подготвени да правят отстъпка от настояванията си и да създадат компромис.

Китай също се опита да посредничи за преустановяване на войната, като предложи кротичък проект от 12 точки. Инициативата обаче бе посрещната хладно, както от Украйна и сътрудниците ѝ, по този начин и от Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР