Цели на хакерите: бивш ръководител на звеното за киберсигурност към

...
Цели на хакерите: бивш ръководител на звеното за киберсигурност към
Коментари Харесай

ФБР не уведомило стотици жертви на руски хакери, свързани с Кремъл

Цели на хакерите : някогашен началник на звеното за киберсигурност към Военновъздушни сили на Съединени американски щати , някогашен шеф на Съвета за национална сигурност и някогашен шеф на Агенцията за военно разузнаване.

Всички те са били мишени в ръководена от държавното управление на Русия акция за кибершпионаж. Нито един от американските представители не е бил предизвестен от ФБР.

Бюрото не е предизвестило целите на съветската хакерска група, известна Fancy Bear , макар че е знаело повече от година, че Кремъл се е докопал до персоналните им имейли.

Това излиза наяве от разследване на Асошиейтед прес.

" Никой не ми е съобщил: " Хей, Джо, ти си цел на тази съветска група ", сподели някогашният шпионин Джо Мазафро, чиято е-поща е била обект на хакерска офанзива през 2015 година

Това, че нашите служби за сигурност не са ме предизвестили, го намирам за най-смущаващо като експерт в региона на националната сигурност, добави той.

ФБР отхвърля да разяснява следствието на шпионската акция на Fancy Bear , само че означи в известие, че ФБР редовно уведомява лица и организации, които са цел на евентуална осведомителна опасност.

Трима източници - някогашни и сегашни представители на държавното управление, оповестиха, че повече от година ФБР е имало детайлности за опитите на съветската хакерска група да проникне в персонални пощи в Gmail. Източник от ФБР разкри, че бюрото е било засегнато от " съвсем неизпълним проблем ".

Световната организация Асошиейтед прес е провела свое следствие на Fancy Bear , посвещавайки два месеца и дребен екип от публицисти, които са ревизирали лист с 19 000 фишинг уеб страницата, предоставени от компанията за киберсигурност Secureworks.

Списъкът демонстрира по какъв начин Fancy Bear работи в тясно съдействие с ползите на Кремъл да открадне десетки хиляди имейла от Демократическата партия.

Но съгласно организацията демократите не са единствените жертви на хакерите.

Агенция Асошиейтед прес е открила, че хакерите са атакували и повече от 500 американци. Осведомителната организация се е свързала с повече от 190 от тях и е интервюирала близо 80 души, в това число някогашни и сегашни военни представители, чиновници в Демократическата партия, дипломати и някогашни разузнавачи.

Мнозина от тях са се пенсионирали от дълго време, само че около 1/3 към момента работят в държавното управление или са имали достъп до секретна информация при опитите за хакерски офанзиви. Само двама обявиха пред АП, че са научили за дейностите на хакерите от ФБР , а малко на брой са се свързали с бюрото, откакто техни имейли са били разгласени. И до през днешния ден някои жертви на хакерските дейности не са чули и дума от ФБР.

Пенсионираният майор Джеймс Филипс е един от първите хора, чиито имейли са оповестени в уеб страницата DCLeaks в средата на 2016 година Година по-късно Филипс към момента не е известен от ФБР.

Той научил, откакто с него се е свързал публицист.

" Фактът, че кореспондент ми сподели за DCLeaks, ме натъжи ", посочи Филипс.

Историята с Филип е многократно повторена при диалозите на международната информационна организация с представители на разнообразни институции и организации.

Сред тях са: някогашният шеф на Агенцията за военно разузнаване генерал-лейтенант Патрик Хюс, някогашният шеф на разузнаването на Военновъздушни сили генерал-лейтенант Дейвид Дептула, някогашният заместник-министър на защитата Ерик Еделман и някогашният шеф на звеното за киберсигурност към Военновъздушни сили генерал-лейтенант Марк Шислър.

Някои от жертвите на хакерските дейности на Fancy Bear  не винят ФБР , че не ги е уведомило.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР